• Biohemijsko društvo Srbije

Biohemijsko društvo Srbije

Vesti

Godišnja/izborna Skupština

Na Godišnjoj sednici Skupštine 24.5.2024. biće razmatrano usvajanje novog Statuta BDS koji možete preuzeti OVDE. Sednica Skupštine je zakazana u Velikom hemijskom amfiteatru Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa početkom u 12 časova.

Dekodiranje nauke: neuroni i sinapse

U emisiji naučne redakcije RTS-a, Dragomir Milovanović, bivši student Biohemije na Hemijskom fakultetu, razgovra o neuronaukama i istraživanju sinapsi.
Dragomir vodi laboratoriju za molekulsku neuronauku u Nemačkom centru za neurodegenerativna oboljenja na Sarite Univerzitetskoj klinici u Berlinu. Laboratorija se bavi biofizičkim osnovama organizacije proteina i organela u sinapsama zdravih neurona i u kontekstu neruodegenerativnih oboljenja.
Pored nekoliko grantova Nemačkog fonda za nauku, Dragomir je koordinator tzv. Human Frontier Sciecne Program-a o istraživanju uloge RNK granula u neuroinflamaciji i ERC granta čiji je cilj razumevanje mehanizama koji regulišu interakciju molekulskih kondenzata i membranskih organela u ćeliji.

#FEBS2024

Izrada doktorske disertacije iz oblasti neuroimunologije

Grupa za neuroimunologiju Odeljenja za imunologiju IBISS poziva zainteresovane studente za izradu doktorske disertacije iz oblasti neuroimunologije da pošalju motivaciono pismo i biografiju na mejl.


© 2023 Biohemijsko društvo Srbije. Sva prava zadržana. | Design by W3layouts & SM